Festarielämää

Onko kornia sanoa, että parasta on palju?

La 14.11.2015 19:13

Klikkaa Neljä hyvin saunonutta ihmistä paljussa keskellä Ilosaarta. Harvinainen ja harvinaisen hieno näky, jonka Rokumentti tarjoaa jo toista kertaa.

Kynttiläpolku pimenevässä illassa vie höyryävälle teltta- ja paljuryhmälle Ilosaaressa. Taustalla, isolla valkokankaalla pyörivät elokuvat. Toista kertaa Rokumentin yhteydessä järjestettävä Elokuvia Ilosaaressa tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden hypätä puolialastomana tai täysin alastomana kylpemään keskellä julkista paikkaa. Sää ei varsinaisesti ole kuin morsian tänä iltana. Taivaalta tulee jotain rännän, lumen ja vedensekaista, mutta kylmä ei pääse yllättämään.

Jasu Parviainen, Jake Juntunen, Matti Tervonen ja Iiro Laakkonen ovat hypänneet paljuun PMMP - Tässä elämä on -dokkarin pyöriessä kaikessa rauhassa taustalla. Tervonen on Rokumentissa kolmatta tai neljättä kertaa, mutta muut ovat ensikertalaisia.

"Saunassa ja paljussa tässä kierretään aikamme ja sitten sisälle Kerubiin jossain vaiheessa. Fiilispohjalta tässä katsellaan mihin ilta vie", nelikko toteaa.

"Hyvä tässä on seurata leffoja ja saunassakin on löylyä kun opittiin heittämään. Pitää vain olla kymmenlitrainen kauha", Iiro lisää.

Iiro kertoo käyneensä katsomassa Tapiossa Enderin ja Jasu listaa nähdyiksi NAS - Time Is Illmaticin sekä Lee Scratch Perry's Vision of Paradisen.

Neljä paljussa likoavaa tyytyväistä festarikävijää intoutuvat kehumaan kuinka Rokumentti tuo valoa ja piristystä marraskuun pimeyteen.

"Kohtuuhinnalla näkee dokkareita ja leffoja", he kehuvat.

"Onko kornia, jos sanoo, että parasta tässä Rokumentissa on palju?" Jasu kysyy.

Ei, ei se ole. Siinä on palju ja sauna keskellä Ilosaarta ja laatuleffoja pyörimässä isolla kankaalla. Ei se ole kornia. Se on nerokasta.

 — Pasi Huttunen, Verkkotoimitus

 

« takaisinSeuraava juttu > < Edellinen juttu