Festarielämää

10.11.2016

Artistien leffatärpit – Mira Luoti

Kerubissa päästään Rokumentti-perjantaina nauttimaan Tunnelivisio-sooloalbuminsa syyskuussa julkaisseen Mira Luodin keikasta. Tavoitimme artistin kommentoimaan Rokumentin leffakattausta.

Mira paljastaa, ettei lapsiperhearkensa keskellä ehdi kovin usein katsomaan elokuvia. Hän kehuu kuitenkin vastikään näkemäänsä Janis Joplinista kertovaa Janis: Little Girl Blue -dokumenttia.

– Se oli sairaan hyvä! Leffassa pystyi itse samastumaan artistiin, vaikka se elikin tosi huumehuuruista elämää. Siinä pääsi jotenkin tosi lähelle.

The Doors -elokuva taas on Miran nuoruuden lemppari.

– Se on mulle semmoinen teiniajan rakas, jonka oon nähnyt ainakin sata kertaa. Suosittelen sitä myös nykyajan nuorille. Love street oli mieletön, sitä piti aina luukuttaa! Elokuvassa kuullaan myös Orffin Carmina Burana – sen mä valitsisin hautajaisiini kappaleeksi. Siihen kappaleeseen on vahva tunneside. Mun poika esitti sen lapsikuorossa, se oli vaikuttavaa.

Mira arvelee, että Taitokorttelin ulkoilmanäytös tulee olemaan elämys. Ulkoilmanäytöksessä nähdään muun muassa David Bowien retrospektiivi.

– David Bowien musiikkivideot on niin teoksia, että ne olisi hienoa nähdä valkokankaalta. Ulkoilmatilassa elokuvien katsomisessa on hieno tunnelma: vähän kun ois festareilla, mutta ollaan kuitenkin hiljaa, kun katsotaan leffaa siinä vierivieressä.

Kun tulee puheeksi, että ulkoilmanäytöksessä pääsee myös paljuun lämmittelemään, on Miran mielipide selvä:

– Tommonen pitää ehdottomasti kokea!

Rokumentin kattauksessa on esillä myös Miralle kotimainen musiikkimaailma, joka tietysti on artistille läheinen ja johon liittyy paljon tuttuja kasvoja. 

Apulanta- ja Kotiteollisuus-elokuvat pitää nähdä.

Lisäksi Mira nostaa kiinnostavina esiin M. A. Nummisen Kootut hillittömyydet ja Taistelu Lutakosta -dokumentin.

– Lutakko on keikkapaikka, jossa ollaan paljon käyty, ja joka on ollut oikeastaan koko sen ajan purku-uhan alla. Aina kun on menty sinne, on mietitty, että onkohan tämä nyt viimeinen kerta ja vieläköhän tänne tullaan. Kiinnostaisi nähdä, mitä sen kohtalosta kerrotaan!

Teksti: Sini Heinoja