Festarielämää

19.11.2016

Infon tyyppi perehtyy mutta ei näe

Festariduunarin arkea on se, että perehtyy johonkin todella hyvään ja kiinnostavaan elokuvaan ja esittelee sen yleisölle, eikä sitten itse ehdi sitä katsomaan. Barrylle näin kävi Mapplethorpe: Look at the Pictures -leffan kanssa.

- Arvostan hänen töitään ja tutkimuksen tekeminen elokuvan esittelyä varten oli hienoa, vaikka en itse elokuvaa ehtinyt näkemään. Sitähän festarin tekeminen on.  

Tammikuussa Joensuuhun muuttanut Barry on ensimmäistä kertaa Rokumentissa. Elokuvien esittelemisen lisäksi hän painaa duunia infossa ja paitamyynnissä.

- Elokuvien esitteleminen yleisölle on ollut jännittävää, mutta olen nauttinut. Olen suuri elokuvien ystävä, joten tämä on hyvä tapa viettää viikonloppua.

Pitkään Brysselissä asunut mies kehuu Rokumenttia erittäin laadukkaaksi festivaaliksi. Brysselissä on paljon leffafestareita, mutta niistä monet näyttävät vanhempia elokuvia.

- Rokumenttileffat ovat kiinnostavia, relevantteja ja ajatuksia herättäviä. Lisäksi tämä on hyvin monipuolinen festivaali. Death by Metal oli ihan mahtava metallidokkari ja esimerkiksi Bigger Splash on aivan loistava elokuva. Päähenkilö on kuin naispuolinen David Bowie.

Itse hän kertoo odottelevansa eniten Janis: Little Girl Blue -dokkaria. Joplinista ei ole vieläkään saatu tehtyä kunnon elämäkertaelokuvaa ja tämä paikkaa sitä aukkoa. Hän vielä muistuttaa, että elokuvan kertojana on Cat Powers.

- Hieno muusikko hänkin.

Joplin-dokkarin lisäksi hän kertoo odottavansa Oasiksesta kertovaa Supersonicia. 

- On melkoinen suoritus, että dokkarin tekijä on saanut Gallagherin veljekset samaan aikaan samaan paikkaan.

- Ja voiko olla parempaa tapaa viettää iltaa kuin katsoa Spinal Tap paljussa, hän vielä lisää lopuksi.