Festarielämää

20.11.2016

Laula leffan tahtiin jäähyväiset Princelle

- Syvän surun vallassa vahvistan, että legendaarinen, ikoninen esiintyjä, Prince Rogers Nelson, on kuollut Paisley Parkin asunnossaan tänä aamuna, tiedottaja Yvette Noel-Schure sanoi 21. huhtikuuta 2016. Prince oli liittynyt monen muun hiljattain menehtyneen suuren kanssa samaan kerhoon.

Ensimmäisen kerran Princen piti tulla Suomeen vuonna 1988. Hän perui keikkansa Suomessa viisi kertaa ennen kuin lopulta vuonna 2011 selviytyi Hartwall Areenalle. Silloin hän vetikin sitten 27 kappaleen setin.

- Häntä pidettiin pitkään parhaimmillaan eksentrisenä, pahimmillaan seinähulluna nerona. Mutta kun seuraa hänen toimintaansa, siinä on paitsi vahvaa näkemyksellisyyttä, myös johdonmukaisuutta ja paljon hallittuja liikkeitä, kirjoitti Hesarin kriitikko Otto Talvio Suomen konsertista.
 
Artisti vältteli toimittajia, eikä vähiä haastattelujakaan saanut äänittää. Sittemmin Princen musiikki vedettiin pois striimauspalveluista. Uran varrelle mahtui myös useampi taiteilijanimen vaihto johtuen kahnauksista levy-yhtiön kanssa. Kaiken kukkuraksi hän meni vielä kuolemaan.

Touhua ei ole tehty fanille mitenkään helpoksi, mutta Joensuussa tarjoutuu tilaisuus huutaa intohimonsa isolla joukolla ulos maailmaan. Artistin elämään löyhästi perustuva Purple Rain esitetään sing along -versiona, jossa yleisö saa laulaa mukana ja vaikka kommentoida elokuvaa.

Sing along -näytösten perinne aloitettiin Rokumentissa viime vuonna Rocky Horror Picture Show -näytöksellä ja se oli menestys. Purple Rain jatkaa samalla osallistuvan elokuvanäytännön perinteellä. Prince-diggari tuskin voi jättää tätä väliin.

Teksti: Pasi Huttunen