Elokuvat

Alexandre O. Philippe

78/52

2017 USA
91 min • englanti
K16
Teema: Rokumentti selection
17.11.2017 | klo 22.15 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Elokuvahistorian kuuluisin puukotus. 

Mitä ihmettä, puolentoista tunnin dokumentti yksittäisestä elokuvakohtauksesta? Mutta kyseessä onkin yksi elokuvahistorian kuuluisimmista kohtauksista, jonka takia kokonaiset sukupolvet alkoivat pelätä suihkussa käymistä. Kyseessä on tietenkin Alfred Hitchcockin kauhuklassikko Psykon (1960) suihkukohtaus, jolla oli lähtemätön vaikutus elokuvien tekemiseen.

Elokuvahistoriaa käsitteleviä dokumentteja on pilvin pimein mutta 78/52 on jotain aivan muuta. Dokumentin nimi viittaa Psykon suihkukohtauksessa käytettyjen kuvien ja leikkausten lukumäärään. Ja uskokaa pois, että aiheessa riittää pureskeltavaa! Informatiivisen, mutta erittäin viihdyttävän elokuvan ohjaaja Alexandre O. Philippe olisi omien sanojensa mukaan voinut tehdä dokumentista vaikka kymmentuntisen. 

Elokuvassa ääneen pääsevät monet kauhu- ja kulttielokuvasuuruudet kuten Guillermo del Toro, Danny Elfman, Elijah Wood sekä tietenkin Jamie Lee Curtis, jonka äiti Janet Leigh sai puukosta alkuperäisessä elokuvassa. Mielenkiintoista tarinointia kuullaan myös Playboy-pupunakin aikanaan tunnetulta Marli Renfrolta, joka toimi Janet Leighn kaksoisolentona suihkukohtauksen kuvauksissa. 78/52 on ehdoton valinta elokuvafriikeille ja populaarikulttuuriharrastajille.

Huom! Joensuulaisyleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus saada kokonaisvaltainen Psyko-kokemus: Rokumentin jälkeisenä maanantaina 20.11. KAVI-sarjassa esitetään Psyko alkuperäisessä muodossaan 35mm filmiltä. Näytös klo 16:30 Tapiossa.

Traileri