Elokuvat

Philip Gnadt & Mickey Yamine

Gaza Surf Club

2016 Saksa
97min • arabia, englanti. Englanninkieliset tekstitykset
K12
Teema: Rokumentti selection
18.11.2017 | klo 16.00 | Paikka: Tapio 4

*loppuunmyyty*

Surffausta sodan keskellä 

Arjen täyttyessä muureilla, piikkilanka-aidoilla ja asein suljetuilla rajoilla, täytyy toivoa ja uskoa parempaan tulevaisuuteen etsiä kotikadun ulkopuolelta. Katse siirtyy kohti merta, sen aaltoja ja vapautta. Israelin, Egyptin ja Välimeren väliin ahdistettu Gazan kaistale ei tarjoa asukkailleen kovin kummoisia kortteja elämän peliin, mutta unelmat elävät. Kaunis dokumenttielokuva Gaza Surf Club kertoo näistä unelmista. Ja tietenkin surfauksesta. 

Nuori Ibrahim aikoo perustaa surffiklubin. Pähkähullu idea on äärimmäisen vaikea toteuttaa, mutta Ibrahim ei luovuta. Hän pääsee Hawaijille opettelemaan surffibisnestä netistä löytyneen ystävän avulla. 15-vuotias Sabah surffaa siitäkin huolimatta, että se on hänen ikäiseltään naiselta kielletty. Hänen isällään on sydäntä olla taipumatta yhteisön paineelle - tyttö surffatkoon. 42-vuotias surffiveteraani Abu Jayeb on syntynyt, elänyt ja aikoo kuolla meren rannalla. Aalloilla voi unohtaa sen, ettei toivoa ole. Ja sen vuoksi toivoa on.

Gaza Surf Club on visuaalisesti tavattoman kaunis elokuva, jonka kulkua upea musiikki rytmittää. Mikäli ei tietäisi, että kyse on dokkarista, elokuvan kertomat koskettavat selviytymistarinat tuntuisivat epäuskottavilta. Onneksi elämä osaa yllättää.

Traileri