Elokuvat

Federica Di Giacomo

Libera Nos

2016 Italia, Ranska
90 min • Italia. Englanninkielinen tekstitys
K16
Teema: (freak)
17.11.2017 | klo 17.45 | Paikka: Tapio 4

*loppuunmyyty*

Töihin haetaan kokenutta manaajaa, demonien ja riivaajien karkotustaito pakollinen!

Eksorkistien eli pahojen henkien poismanaajien määrä on lisääntynyt viime vuosina Euroopassa, kuten muuallakin maailmassa. Yhä useammat ihmiset syyttävät sairautensa tai henkisen pahoinvointinsa johtuvan demonien riivauksesta, tai jopa paholaisen livahtamisesta sieluun. Manaajapapit työskentelevät miltei kellon ympäri ehtiäkseen vihkivesineen riivattujen avuksi. Italiassa on jopa perustettu puhelinpalvelukeskus manauksen tarpeessa oleville.

Libera Nos -dokumenttielokuvan päähenkilö, Sisiliassa työskentelevä Isä Cataldo on yksi katolisen kirkon virallisista eksorkisteista. Maailmankuvaa kutkuttavassa elokuvassa vieraillaan katolisen kirkon järjestämällä manaajapappien koulutuskurssilla ja seurataan ammattimaisten manaajien työtä. Ääneen pääsee myös isä Cataldon manausmessuihin osallistuva yleisö, joka yrittää löytää helpotusta oloonsa pyhästä vedestä ja raamatun sanasta.

Libera Nos on tarina manauksen harjoittamisesta, mutta myös uskonnon ja uskomusten asemasta modernissa maailmassa. Voimakas ja häkellyttävä elokuva tarkastelee kontrasteja vanhojen traditioiden ja modernien tapojen välillä saaden katsojan välillä nauramaan ja välillä kiemurtelemaan penkillään epäuskosta. Välillä totuus on tarua uskomattomampaa!

 

Traileri