Elokuvat

Inuk Silis Høegh

Sumé - The Sound of a Revolution

2014 Grönlanti, Tanska, Norja
74 min • grönlanti, tanska, tekstitetty englanniksi
K12
Teema: Rokumentti Warm-Up
14.11.2017 | klo 16.30 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Grönlanti maailmankartalle! 

Sumé - The Sound of a Revolution on dokumenttielokuva grönlantilaisesta Sumé-rockyhtyeestä, joka julkaisi ensimmäisenä rockyhtyeenä albumeita grönlannin kielellä. Yhtyeen sanoitukset olivat tiukan poliittisia aikana, jolloin grönlannin kielessä ei edes tunnettu sanoja kuten ”vallankumous” tai ”sorto”. Tanskalaiset olivat ehtineet asuttaa Grönlantia 250 vuoden ja saaren kouluissa ainoana kielenä käytettiin tanskaa, joten Sumé sai maan oman kulttuurin ja identiteetin heräämään eloon.

Vaikka Sumé on ollut Grönlannin tunnetuin bändi jo 40 vuoden ajan, sen historiassa on kyse paljon muustakin kuin musiikista. Sound of Revolution on bändihistoriikin lisäksi tarina kansan itsenäistymiskamppailusta. Elokuva on ensimmäinen dokumenttielokuva, joka on tuotettu Grönlannissa, ja lisäksi ensimmäinen Grönlannin modernia historiaa käsittelevä elokuva. Elokuvan myötä katsojat pääsevät tutustumaan mystisen maan erikoisen kansan jännittävään lähihistoriaan! 

Rokumentin näytös on osana Joensuun Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjaa, yhteistyössä Walhalla ry, Joensuun Pohjola-Norden ja Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys.

Traileri