Elokuvat

Jesse Mikkola

Ilosaarirock - 40 vuotta säkällä

2011 Suomi
55min • suomenkielinen
K12
Teema:

LAUANTAI 20.11. KLO 20:30

Ilosaarirockin ja Joensuun Popmuusikoiden täyttäessä 50 vuotta vuonna 2021, on hyvä kelata taaksepäin ja katsastaa mitä festarin historiasta tarttui filminauhalle kymmenen vuotta sitten! 

Vuonna 1971 rokattiin Joensuun Ilosaaressa ensimmäistä kertaa. Syntyi Ilosaarirock. Vuosien saatossa tapahtuma on elänyt värikästä taivalta ja muuttanut nimeään sekä paikkaansa, mutta ydin on aina pysynyt samana: saada järjestettyä ainutlaatuisen hieno tapahtuma missä nauttii sekä yleisö että tekijät. 

Alkuvuosina Ilosaarirockia tehtiin fiilispohjalta ja hyvällä säkällä: aurinko paistoi ja ihmisiä riitti. 40 vuotta säkällä - dokumentti katsoo menneeseen ja selvittää, kuinka Rokkilaivaa on luovittu talousvaikeuksissa ja muuttuvan maailman aallokoissa.

Popmuusikoiden ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa yhteistyönä vuonna 2011 toteutettu dokumenttielokuva käsittelee Ilosaarirockin historiaa jututtaen eri vuosikymmenien avainhenkilöitä ja esitellen ainutlaatuisia arkistokuvia vuosien varrelta.