Elokuvat

Alex Garland

Civil War

Yhdysvallat, Iso-Britannia 2024
109 min • englanti. Suomenkielinen tekstitys
K16
Teema: Explosive

Mukaansatempaava varoitus siitä, mihin yhteiskunnallinen polarisaatio voi johtaa.
Adrenaliinin ja jännityksen täyteinen Civil War on yksi tämän vuoden odotetuimmista elokuvista – tiivistunnelmainen trilleri avaa kuumottavan näkymän jakautuneen Amerikan synkkään tulevaisuuteen. Tarinan keskiössä on journalisti Lee Smith (Kirsten Dunst), joka yrittää kollegoidensa kanssa selviytyä hengissä eskaloituvan sisällissodan keskellä kohti vielä toistaiseksi pääkaupungiksi kutsuttua Washington D.C.:tä.

Ohjaaja Alex Garland rakentaa jälleen kerran painajaismaisen mutta visuaalisesti vangitsevan ja symboliikan täyttämän maailman, jossa sisällissota repii maan kahtia. Garlandin tarkkanäköinen yhteiskuntakritiikki ja psykologinen jännite kuljettavat tarinaa, joka käsittelee vallan, identiteetin ja ihmisluonnon peruskysymyksiä – mutta dystopian puitteissa, jossa moraalin rajat hämärtyvät.

Garlandin ohjaus syventyy sotajournalismin maailmaan ja sen edustamaan mentaliteettiin, jossa toimittajien tehtävä ei ole analysoida vaan saada tarina kasaan keinoja kaihtamatta. Elokuva tutkii journalismin etiikkaa ja sitä, mitä toimittajat ovat valmiita uhraamaan päästäkseen lähemmäs totuutta. "Civil War" ei ainoastaan kerro jakautuneesta yhteiskunnasta, vaan se on myös intensiivinen kuvaus siitä, mitä tapahtuu, kun totuutta metsästetään hengenvaarallisten olosuhteiden keskellä.
 

Traileri