The Forecaster

Marcus Vetter, Karin Steinberger: The Forecaster

Marcus Vetter, Karin Steinberger:
The Forecaster (Saksa, Yhdysvallat, 2014)
100 min. • English
-S-
Teema: Maailma ei ole totta

Martin Armstrong on hämmentävä talousvelho. Tämä pääasiassa itseoppinut ekonomi kehitti 80-luvun alkupuolella tietokoneohjelman, jolla hän edelleen selvittää maailmantalouden liikahduksia pii:n ja historian syklien avulla. Armstrong ennustaa ohjelmallaan ekonomisia heilahduksia, sotia ja poliittisia tapahtumia, kuten vuoden 1987 Mustan maanantain pörssiromahduksen ja Venäjän vuoden 1998 taloudellisen mahalaskun, jotka hän aikoinaan ennusti oikein päivälleen.

On kai luonnollista, että Armstrongin hyytävän tarkat ennusteet herättävät arvostuksen lisäksi myös pelkoa. 90-luvulla mies sai peräänsä FBI:n, joka sulki syyttömän häiskän vuosiksi vankilaan pyramidihuijauksesta syytettynä. Väitetäänkin, että USA:n valtio halusi hiljentää talousmeteorologin, etteivät valtion likaiset toimet tulisi julki.

Elokuva kertoo jääräpäisen talousekspertin tarinan alusta loppuun, selventää hänen teoriaansa, paljastaa jälleen jenkkien systeemin moraalittomuuden ja synnyttää katsojassa tarvetta kääriytyä folioburritoon. Dokumentti herättää myös suuria kysymyksiä. Miten Armstrongin menetelmää käyttäen voitaisiin välttyä tulevilta kriiseiltä? Voisiko ohjelman avulla estää esimerkiksi Hitlerin kaltaisten ihmistyrannien valtaannousun? Voiko näihin asioihin oikeasti edes vaikuttaa?


« takaisin

 

Marcus Vetter, Karin Steinberger: The Forecaster

Näytösaika:
Tapio sali 4 • Ke 11.11.2015 19:15 • Osta lippu »

Katso myös:
» The Russian Woodpecker
» Ender €“ The Eero Ettala Documentary
» Chuck Norris vs Communism

« takaisin