Vierailu - The Visit

Michael Madsen: Vierailu - The Visit

Michael Madsen:
Vierailu - The Visit (Tanska, Suomi, 2015)
83 min. • English
-S-
Teema: Maailma ei ole totta

Planeetallemme tehtyjen mahdollisten vierailuiden todenperäisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta on täällä ainakin valmistauduttu. Vierailu on elokuva, joka päästää katsojan tutustumaan ensimmäisen kontaktin varalta tehtyihin lukuisiin toimintamalleihin.

Utuisen painoton ja pysähtynyt psykoottisen rauhallinen tunnelma luo elokuvan ympärille kubrickmaisen pelottavan auran. Vierailu on matka, joka saa sinut vetämään foliohattuasi syvemmälle päähäsi. Ei tosin suinkaan siksi, että pelkäisit tuntemattomia tovereitamme ulkoavaruudesta, vaan koska loppujen lopuksi elokuva kyseenalaistaa lähinnä omaa rotuamme, moraalisia rituaalejamme ja pakkomielteitämme Telluksen ulkopuolisiin elämänmuotoihin.

Vaikka lähtökohtaisesti valtavasti kehuja ja viiden tähden arvosteluja osakseen saanut dokumentti on informatiivinen, on se samalla myös hyytävä simulaatio: ohjaaja Michael Madsen on nimittäin roolittanut vierasrotuisen alienin osaan juuri katsojan. Valmistaudu siis perinpohjaisiin haastatteluihin ja muista, että ensivaikutelma on aina tärkein.

» www.thevisitthefilm.com


« takaisin