Soaked in Bleach

Benjamin Statler: Soaked in Bleach

Benjamin Statler:
Soaked in Bleach (Yhdysvallat, 2015)
100 min. • English • Tekstitys suomeksi
K12
Teema: Maailma ei ole totta

Oliko Kurt Cobainin kuolema todellakin itsemurha? Selvittämättömän myytin ympärillä on pyörinyt pohdintaa ja salaliittoteorioita jo vuosia. Soaked in Bleach on elokuva, joka oksentaa totuutena pidetyn tarinan päälle ja suorastaan vaatii, että tapaus pitäisi avata uudestaan tutkintaan.

Dokudraama keskittyy tapahtumiin muutama päivä ennen kulttihahmon kuolemaa. Kaiken keskiössä on yksityisetsivä Tom Grant, jonka Courtney Love palkkasi etsimään puolisoaan. Tutkimusten edetessä tapahtuman omituisuus kuitenkin sai Grantin epäilemään, että itsemurhana pidetty tragedia onkin täydellinen murha à la Courtney Love.

Sisältönsä lisäksi dokumentin julkaisu itsessään on ollut yksi salaliittoteoria. Väitetään, että Courtney Love olisi lähetellyt teattereille vaatimuksia olla esittämättä elokuvaa. Hurjimmat jopa esittävät, että aiemmin julkaistu elämäkertaelokuva Montage of Heck olisi järjestetty harhautus, joka veisi huomion pois tästä paljastavasta dokumentista. Niin tai näin, Soaked in Bleach on uskottava teos, joka suorastaan pakottaa katsojan pohtimaan, olisiko ikonista kuolemaa ehkä sittenkin hyvä tutkia lisää.


« takaisin