Elokuvat

Sami Sänpäkkilä

The Goodiepal Equation

Suomi, Tanska 2017
70 min • Englanti, suomi, tanska. Englanninkielinen tekstitys.
S
Teema: (freak)
16.11.2017 | klo 21.15 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

Voit kuvitella, että tunnet erikoistyyppejä, mutta odotahan kun tutustut Goodiepaliin! 

Goodiepal on muusikko, taiteilija, keksijä, ajattelija, mutta ennen kaikkea hahmo, jollaisia maailmaan tarvitaan lisää. Monokkeli silmässään mies elää vailla vakituista osoitetta, ajelee pitkin taidenäyttelyitä rakentamallaan sähköä tuottavalla polkupyörällä ja kantaa mukanaan päästään leikattua kasvainta. Koko tajunnanvirtaisella olemuksellaan hän haastaa ajattelemaan, mutta tekee sen lämpimän inspiroivasti.

Goodiepal myöntää olevansa friikki, mutta ylpeä sellainen. Riemukkailla performansseillaan hän vastustaa typeryyttä ja tekopyhyyttä tuoden inhimillisyyttä tekoälyn ja tietokoneiden valloittamaan maailmaan. Tanskan kansallisgalleria on omistanut huoneen Goodiepalin taiteelle ja hän on esiintynyt niin Berliinin biennaalissa kuin Helsingin Flow-festivaalilla.

The Goodiepal Equation on hurmaava ja inspiroiva dokumenttielokuva suuresta persoonasta, joka saa maailman tuntumaan hiukan vähemmän ikävältä paikalta. Elokuvan on ohjannut Sami Sänpäkkilä, joka tunnetaan suomalaisen kokeellisen musiikin sanansaattajana sekä muun muassa Samurai Rauni Reposaarelaisen kuvaajana.

Traileri