Elokuvat

Mika Ahlfors

Punasii päin

2018 Suomi
90 min • suomi
K16
Teema: Rokumentti selection
16.11.2018 | klo 20:15 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Suomalainen rataräppi valkokankaalla

Punasii päin on omaehtoinen fiktio, joka maalaa valkokankaalle kotimaisen rataräpin kuvaston kaunistelematta. Elokuvan pääosaa esittää skenen pioneeri ja tärkeimpiin artisteihin kuuluva Julma H. Elokuvan soundtrackilla esiintyvät muun muassa Asa, Jontti ja Shaka, Petos, Tulenkantajat, Kube, Tuomio ja Kone, MC Taakibörsta, Stepa ja tietysti Julma H itse.

Punasii päin päähenkilöitä ovat graffitimaalarit Henri ja Joonas (Julma H ja Otto Nyberg), jotka syrjäytyvät Stop töhryille -projektin seurauksena saadusta velkataakasta. Henri saa loistoidean, kuinka velka selätetään - pistetään pystyyn kannabisfarmi! Hampulta haisevan rahan myötä peliin tulevat mukaan alamaailman kilpailijat ja korruptoitunut huumepoliisi.

Kokkina työskentelevän ja omakustanneromaaneja julkaisseen Mika Ahlforsin esikoisohjaus pohjaa pitkälti suomalaisen rataräpin kuvastoon ja tuttujen biisien sanoituksiin. Komediaa ja draamaa yhdistävä elokuva vetää mustatyyliä kunnioittaen homman komeasti överiksi. Mutta näinhän se on – parempi överit kuin vajarit!

Elokuvan jälkeen paikalla ohjaaja Mika Ahlfors, joka kertoo elokuvan tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Traileri