Tunnelmat

18.11.2018

"Dokumentit kiinnostaa, rock kiinnostaa, Rokumentti kiinnostaa erityisesti" - Rokumentti veti Joensuuhun

Markku Seppänen ja Manna Satama sattuivat Joensuuhun Rokumentin aikaan ja päätös muutosta Joensuuhun syntyi nopeasti. Festarista tuli heti perinne.

Katso lisää

18.11.2018

Pitää puhua mahdollisimman totta

Juho-Pekka Tanskanen käsittelee dokkarissaan kohtuuttomaan elämäntilanteeseen pakotettuja paperittomia ihmisinä. Herää toive, että kaikki tekisimme niin.

Katso lisää

17.11.2018

Marko Vuorinen antaa äänen marginalisoiduille

Marko Vuorinen ei esitä voimaannuttavassa henkilökuvassa kohdettaan vain seksiduunarina tai räppärinä vaan kokonaisena ihmisenä. Siksi Vianey on niin tehokas dokkari.

Katso lisää

17.11.2018

Rataräppileffa voitti puolelleen kotikutoisuudesta huolimatta

Julma H:n ympärille rakennettu leffa lähti liikkeelle keittiöstä ja kursittiin kasaan nollabudjetilla. Ohjaaja Mika Ahlfors kertoili tyytyväisenä saavutuksestaan.

Katso lisää
Riitta selailee ohjelmaa

17.11.2018

Marraskuun synkkyyteen valoa edes valkokankaille

Rokumentti on pitkään ollut synkän ja ankean marraskuun pelastus. Riitta kertoo tyytyväisenä, että ulkomaalaisetkin ovat alkaneet huomata sen.

Katso lisää

15.11.2018

Kuvagalleriat

Kauniita kuvia Rokumentti-viikolta ja -viikonlopulta. Bongaatko itsesi?

Katso lisää
Kuva: Antti Pitkäjärvi

15.11.2018

(proto)Torvinen Vankasti vastavirrassa

(Proto)Torvinen avasi Vankasti vastavirrassa -keikat Rokumentissa torstaina. Rokumentin marginaalimusiikin kerho ”Vankasti vastavirrassa” tuo kotimaisen vaihtoehtomusiikin kiehtovimpia artisteja keikalle elokuvateatterisaliin. Lue katsojien ja artistin tunnelmia!

Katso lisää
Käykää kirjastossa ja käykää elokuvissa! kehottaa kirjastonhoitaja Timo Torvinen.

15.11.2018

Laajenna tietoisuuttasi kirjaston Rokumentti-valikoimalla!

Rokumenttia voi tänä vuonna fiilistellä paitsi leffateatterissa ja ulkoilmanäytöksessä, myös Joensuun pääkirjastolla. Kirjastonhoitaja Timo Torvinen on yhdessä kollegoidensa kanssa koonnut kirjastolle Rokumentti-hyllyn, joka on esillä vielä festarihumun päätyttyäkin.

Katso lisää