Elokuvat

Dennis Hopper

Easy Rider 50v juhlanäytös

1969 USA
95min • englanti, suomenkielinen tekstitys
K16
Teema: Rokumentti Warm-Up
11.11.2019 | klo 16.30 | Paikka: Tapio 2

Born to Be Wild!

Easy Riderin Suomen ensi-illasta tuli heinäkuussa kuluneeksi 50 vuotta. Osana syksyn KAVI-sarjaa alkuperäisessä muodossaan 35mm filmiltä esitettävä road movie -jyrä polkaisee samalla myös Rokumentti-viikon käyntiin legendaarisen soundtrackin säestämänä.

Uuden vihaisen sukupolven ja muutoksen aikakauden levottomassa klassikossa Dennis Hopper sekä elokuussa edesmennyt Peter Fonda esittävät Billyä ja Wyattia, kahta nuorta huumeita diilaavaa moottoripyörähippiä, jotka lähtevät tien päälle etsimään todellista Amerikkaa. Matkan varrella he saavat nähdä ja kokea amerikkalaisen unelman monet kasvot niin hyvässä kuin pahassa. Easy Rider on kapinaa järjestelmää vastaan, alakulttuurien ja vapauden puolesta. Elokuva oli myös Jack Nicholsonin läpimurto näyttelijänä ja hän sai sivuosastaan Oscar-ehdokkuuden.

Yhteistyössä KAVI ja Joensuun Suomi-Amerikka yhdistys

**

Näytöksen jälkeen klo 18:30 ravintola Gloriassa järjestetään tietovisa, aiheena amerikkalainen elokuva. Visan pitää legendaaristen perjantaivisojen vetäjä Matti Tapaninen. Luvassa on monipuolisia ja omaperäisiä kysymyksiä amerikkalaisesta elokuvahistoriasta.

Traileri