Elokuvat

Penny Lane

Hail Satan?

2019 USA
95min • englanti
K12
Teema: Raivo
16.11.2019 | klo 18.30 | Paikka: Tapio 3

*sold out*

Sympatiaa Saatanalle

Yhdysvaltojen konservatiivikristityt ovat tunnetusti herkkiä raivostumaan, mutta yksi raivonkohde on yli muiden: uskonnonvapaus. Vääräuskoiset ovat jo itsessään kuin punainen vaate, mutta saatanan ylistys se vasta saakin tunteet kohoamaan yli asteikon! 

Penny Lanen viihdyttävä elokuva Hail Satan? seuraa vuonna 2013 perustetun, kirkon ja valtion toisistaan erottamista ajavan The Satanic Temple -järjestön taivalta. Järjestö muistuttaa perusideoiltaan paljon Anton LaVeyn 1960-luvulla perustamaa Church of Satania, sillä erotuksella, että poliittinen lobbaus (ja trollaus) ovat temppelin toiminnan keskiössä. To do -listalla on esimerkiksi Baphometin patsaan saaminen hallintorakennuksen pihalle uskonnollisen ”Kymmenen käskyä” -kivipaasin rinnalle. 

Lanen elokuva paljastaa kuinka 1970-luvulla alkanut ”Satanic Panic” porskuttaa edelleen, vaikka ainakin Suomessa övereimmät ylilyönnit taitavat olla jo takanapäin. Lanen kuvaama syvän Amerikan uskontokohkaamista on viihdyttävää seurata välimatkan päästä elokuvateatterin pimeydessä. Saatana kutsuu sinua katsomaan vuoden hulvattominta dokkaria!

Traileri