Elokuvat

Vera Krichevskaja

F@ck This Job

UK, Saksa 2021
104 min • venäjä, englanti. Englanninkieliset tekstitykset
K12
Teema: Humanity
19.11.2022 | klo 17:45 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Dokumentti vapaan sanan vaarallisuudesta Venäjällä

Kun Venäjän nousukausi oli korkeimmillaan ja toiveikkuus muutoksesta alkoi nostaa päätään, päätti miljonääri ja seurapiiritähti Natasha Sindeeva perustaa aviomiehensä kanssa uuden viihteellisen tv-kanavan kertomaan vain optimistisia uutisia. Kanava tulisi vaihtoehdoksi niille, jotka eivät enää katsoneet kansallisia, valtion kontrollissa olevia televisiokanavia. Vaihtoehtoisia näkökulmia ei enää ollut, vaan kaikki levittivät Putinin ja hallituspuolue Yhtenäisen Venäjän näkemystä.

Natashan unelma muuttui pian. Venäjän kansan alkaessa protestoida väärennettyä vaalitulosta vastaan, Dozhd TV oli ainoa kanava, joka näytti protesteja. Optimistikanava muuttui oppositiokanavaksi ja nousi valtion valvonnan ja propagandakoneiston kohteeksi. Dozhd TV:stä muodostui yksinäinen saareke puolustamaan totuutta sekä poliittista ja seksuaalista vapautta.

Optimistisen kanavan perustaja ei osannut arvatakaan taistelevansa pian totuuden etulinjassa menettäen samalla kaikki rahansa tai joutuvansa oman maansa luokittelemaksi ”vieraan vallan agentiksi”.  

Dozhd on Venäjän pisimpään toiminut vaihtoehtomedia. Se toimii nykyään YouTubessa.