Elokuvat

Taito Kawata, Miika Särmäkari

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii

Suomi 2022
97 min • suomi
K12
Teema: Rokumentti selection
18.11.2022 | klo 18:20 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

Kaunistelematon kuvaus menestyksestä ja sen tuomista paineista 

JVG:n tarina alkoi kahden kaverin, Jare Brandin ja Ville Gallen sekä heidän lätkä- ja artistituttaviensa rap- ja videoharrastuksesta. Yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2011 Häissä-hitillään ja esiintyminen miesten jääkiekkomaajoukkueen kultajuhlissa samana vuonna oli iso askel yhtyeen uralla. Kymmenen vuotta ja kuusi albumia, kymmeniä radiohittejä, vuoden striimatuimpia biisejä, yhtyeestä kertovan kirja sekä 13 Emma-pystiä myöhemmin JVG toteaa elokuvassa: Ei tästä koskaan pitänyt tulla näin suurta.

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii -dokumentti näyttää kuinka yhtye nousi nopeasti supersuosituksi. Matka ei ole aina ollut helppo, ja dokumentissa käsitelläänkin suosion varjopuolia ja Ville-Gallen vaikeaa suhdetta veljeensä. Uusien hittien kirjoittaminen ja suosion ylläpitäminen luovat paineita. 

Jare ja Ville Galle ovat itse kuvanneet ison osan elokuvan materiaalista. Kymmenen vuoden ajalta taltioidun ennennäkemättömän videomateriaalin ohella elokuvassa ääneen pääsevät JVG ja sen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet ja ystävät.

Elokuva piirtää sensuroimattoman kuvan yhdestä Suomen suurimmista yhtyeistä.

Traileri