Elokuvat

John McDermott

Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision

Yhdysvallat 2024
89 min • englanti
K12
Teema: Rokumentti selection

Hendrix-fanit ja studiodiggarit: tää on just teille!

Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision tarjoaa syväsukelluksen legendaarisen Jimi Hendrixin kunnianhimoiseen visioon, jonka kautta konkurssiin menneen yökerhon raunioista nousi historian ensimmäinen artistin omistama kaupallinen äänitysstudio. Studio ei ainoastaan toteuttanut Hendrixin unelmaa, vaan siitä tuli luovuuden pyhättö, jossa artistit kuten Stevie Wonder, The Rolling Stones, David Bowie ja Beyoncé ovat äänittäneet joitakin kaikkien aikojen ikonisimmista kappaleista.

McDermottin ohjaama dokumentti tuo esiin harvinaisia haastatteluja ja tarinoita siitä, miten Electric Lady -studioista muodostui kulttuurinen ja musiikillinen keskus 1970-luvulla. McDermott valottaa Hendrixin taiteellisia pyrkimyksiä ja teknisiä visioita, jotka eivät rajoittuneet vain hänen omaan musiikkiinsa, vaan koskivat koko äänimaailmaa. Arkistomateriaalien kenties herkullisinta antia on ääniteknikko Eddie Kramer purkamassa atomeiksi klassikkokappaleita, kuten Freedom, Angel ja Dolly Dagger.

Dokumentti tarjoaa myös näkökulmia nykypäivän artistien kokemuksiin studiosta ja siihen, kuinka Hendrixin perustama tila on edelleen merkityksellinen. McDermottin taitavasti kuratoima teos vangitsee sekä Hendrixin luovan hengen että Electric Lady -studion jatkuvan vaikutuksen musiikkimaailmaan.
 

Traileri