Elokuvat

Henrik Mennander

Naamioitu Kapina

Suomi 2005
29 • suomenkielinen
K16
Teema: Must see

Dokumentti mustan metallin lähettiläistä maaseudulla

Kirjojen ja salaattien ohella Juvalla on tuotettu myös black metallia. Miksihän sitä ei mainita kunnan internetsivuilla? 

Naamioitu Kapina on dokumentti juvalaisesta Tunrida-yhtyeestä, joka vaikutti black metal -skenessä vuosituhannen alussa. Ei ollut kuitenkaan helppoa olla mustan metallin lähettiläs, kun maaseutu ei tarjoa riittävästi mahdollisuuksia äärimmäisen musiikin esittämiseen eikä kaupunkimainen taajama luo tarpeeksi virikkeitä nuorille miehille. Esiintymään on päästävä muualle, mutta maine verellä lavan sotkevasta ryhmästä hankaloittaa taipaletta. 

Vuonna 2005 valmistunut Naamioitu Kapina kertoo Tunridan black metal -ideologiasta, mutta samalla se kuvaa tuttua tarinaa bändiharrastuksen hankaluudesta. Ohjaaja Henrik Mennanderin elokuva on hurmaava kuvaus aidoista ihmisistä mustavalkoisten maskien takana.

***

20-vuotiaan Rokumentin historia kätkee sisälleen mitä herkullisimpia leffoja – erityisesti hienoja, hauskoja ja mahtavia suomalaisia musadokkareita! Dokumentti valittiin juhlavuoden ohjelmistoon yleisöäänestyksen kautta. Naamioitu kapina on esitetty Rokumentissa ensimmäisen kerran vuonna 2008.