Elokuvat

Felipe Belalcazar

Voïvod: We Are Connected

Kanada 2024
151 min • englanti
K16
Teema: Rokumentti selection

Huuda Rrröööaaarrr!

Vuoden 2016 Rokumentissa loppuunmyydylle salille esitetyn Death by Metalin ohjaaja Felipe Belalcazar on saanut valmiiksi kauan odotetun, massiivisen Voïvod-teoksensa.

Ranskankielisessä Kanadassa, Pohjois-Quebecissä vuonna 1982 perustettu Voïvod on aina ollut metallimaailman outolintu. Uuden aallon brittihevistä, hardcoresta ja progesta ammentanut bändi herätti huomiota omituisella soundillaan ja post-apokalyptisellä scifi-estetiikallaan. Pakkomielteisen omaperäinen tekeminen nosti bändin undergroundista kiertueille Iron Maidenin, Rushin ja Metallican kanssa. Reilussa 40 vuodessa ylä- ja alamäkiä on toki riittänyt, mutta matka jatkuu ja visiosta ei tingitä!

Dokumentin tekijöillä on ollut käytettävissään valtava määrä bändin omaa arkistomateriaalia. Haastateltavaksi ovat päässeet myös muun muassa metallisuuruudet Tobias Forge, Mikael Åkerfeldt, Tom G Warrior ja bändissä 2000-luvun alkupuolella soittanut Jason Newsted. 

Voïvod: We Are Connected on suurella sydämellä ja tarkkuudella rakennettu dokumentti, joka pääsee oikeuksiinsa Rokumentin valkokankaalla.
 

Traileri