The New Apocalypse - Mankind's Last Exodus osat I-III

Juhan af Grann: The New Apocalypse - Mankind's Last Exodus

Juhan af Grann:
The New Apocalypse - Mankind's Last Exodus osat I-III (Suomi, 1998)
3 × 60 min. • Tekstitys suomeksi
Teema: Maailma ei ole totta

Ilmastonmuutos, antikristus, salainen maailmanjärjestys, kolmas maailmansota. Tässä joitakin massiivisen The New Apocalypse €“ Mankind's Last Exodus -trilogian teemoista. Grann maalaa hyytävän vision tulevaisuudesta: planeetta ja ihmiskunta ovat suurien muutosten edessä €“ ekologinen, materiaalinen ja henkinen katastrofi voi kurkkia jo nurkan takaa. Osaammeko tehdä oikeita valintoja ja ottaa kohtalon omiin käsiimme, vai onko joku muu määritellyt kaiken ennalta?

Onko maailma totta vai olemmeko joukkopsykoosin vallassa? Foliohattukaan ei suojaa dokumenttitrilogian intensiivisen kuva- ja informaatiotulvan tykitykseltä. Muista hengittää välillä!

Näytöksessä esitetään tv-sarjan kaikki kolme osaa: Antichrist, Mark of the Beast sekä Conspiracy Theory.

Juhan af Grannin nimi yhdistetään useimmiten ensimmäisenä ufoihin, vaikka vuosikymmenten ura elokuvaohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana sisältää dokumenttielokuvia laidasta laitaan. Käsittelyssä ovat olleet muun muassa Urho Kekkonen, Toisen maailmansodan tapahtumat sekä vankien olosuhteet.

90-luvulla tuotannon keskiössä olivat ufot ja paranormaalit ilmiöt, mikä oli Suomessa ennenkuulumatonta. Dokumenteissa esitetyt asiat, uudenlainen dramatisointi ja nopea leikkaustyyli saivat monien päät sekaisin, ja kotimaan media nappasi Grannin silmätikukseen. Ulkomailla vastaanotto oli avoimempaa; dokumentit saivat suosiota festivaaleilla ja voittivat palkintoja.

Rokumentissa nähdään Juhan af Grannin 90-luvun tuotantoa kahden näytöksen verran.


« takaisin