Elokuvat

Juho Kuosmanen: Hymyilevä mies

Juho Kuosmanen

Hymyilevä mies

2016 Suomi
92 min • Suomi, englanti. Englanninkielinen tekstitys
K7
Teema: Rokumentti selection
20.11.2016 | klo 13.00 | Paikka: TAPIO 3 | Liput

Palkittu ja ylistetty Hymyilevä mies palaa vielä kerran valkokankaalle 

Un Certain Regard -palkinto Cannesissa, Zürichin elokuvajuhlien Golden Eye -pääpalkinto, suitsutusta, huippuarvioita, Suomen virallinen Oscar®-ehdokas... Hymyilevä mies on tehnyt jo nyt suomalaista elokuvahistoriaa. Juho Kuosmasen ensimmäinen täyspitkä elokuva on huikaisevan palkitseva kertomus urheilusta, sankaruudesta ja ennen kaikkea rakkaudesta.

Eletään 1960-lukua. Nyrkkeilijä Olli Mäki (Jarkko Lahti) tähtää valmentajansa Elis Askin (Eero Milonoff) johdolla uransa tärkeimpään otteluun. Ask on saanut neuvoteltua MM-ottelun Helsingin Olympiastadionille ja koko Suomi odottaa suuren maa- ilman urheilutapahtumaa. Kesken tiukan valmentautumisen Olli kuitenkin huomaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Ohjaaja Kuosmanen kuljettaa hienovaraisesti kehrättyjä rakkau- starinan lankoja vaivattomasti käsissään, tarkastellen samalla ammattilaisurheilun armotonta, mutta palkitsevaa maailmaa.

Tositapahtumista innoituksensa saanut elokuva on ajankuval- taan tarkka, kuvaukseltaan loistava ja tarinaltaan sydämellinen. Kriitikot ja katsojat valloittanut Hymyilevä mies on mahdollista nähdä nyt osana Rokumenttia! 

Traileri