Elokuvat

Amy J. Berg

Janis: Little Girl Blue

USA 2015
106 min • englanti
K16
Teema: Rokumentti selection
19.11.2016 | klo 16.45 | Paikka: TAPIO 3 | Liput

"Baby I know just how you feel," hän lauloi, eikä kukaan epäillyt sitä hetkeäkään

Ota pieni pala sydämestäni, beibi! Janis: Little Girl Blue on sielukas dokumentti aikamme yhdestä suurimmasta ja voimakkaimmasta naisäänestä. Merkittävästä tienraivaajasta, joka aurasi väylää naisille musiikkibisneksessä. Hänestä, joka piti pienen hetken hallussaan bluesin monarkian kaikkia regaaleja, kunnes herra heroiini tuli ja vei jälleen kerran omansa.

Ihastuttava ja kehuttu elokuva käy läpi koko artistin elämän rolodexin lähtien Texasissa eletystä nuoruudesta ja nöyryyttävistä opiskeluajoista päätyen happoiseen vapaasukellukseen hippiliikkeen ytimessä. Kesken jäänyt lyhyt ja säkenöivä elämä oli sopivassa suhteessa täynnä optimismia, iloa ja sitä kuuluisaa bluesin tuskaa.

Elokuvaa katsoessa huomaa, kuinka Janisin persoona oli täysi vastakohta hänen rosoiselle, rajulle ja voimakkaalle lauluäänelleen. Nyt ymmärrämme vihdoin, miksi hän hymyilee kaikissa kuvissa, joita hänestä on otettu. Dokumentti on kokonaisuutena totaalinen nappisuoritus, joka tekee kunniaa sekä artistille että edustamalleen elokuvagenrelle.

Sykähdyttävällä äänellään Joensuuta valloittanut artisti Satu Kangas esiintyy akustisesti näytöksen alussa.

Traileri