Elokuvat

Matleena Saarensalmi-Hintikka: Projekti Rockin’ High

Matleena Saarensalmi-Hintikka

Projekti Rockin’ High

2016 Suomi
70 min • Suomi. Englanninkielinen tekstitys
S
Teema: Rokumentti selection
19.11.2016 | klo 17.00 | Paikka: Elokuvia Taitokorttelissa

Suomalaisbändi kipusi, kapusi ja soitti keikan Mount Everestillä

Ancara on bändi, jolle pelkkä keskikaljaklubeilla soittelu ei riitä. Yhtyeen kunnianhimoisena ja suuruudenhulluna tavoitteena on kiivetä Mount Everestille soittamaan maailman korkein sähköinen keikka. Tuumasta toimeen ryhdyttäessä menee kuitenkin helposti sormi suuhun, kun homma ei lähdekään rullaamaan niin kuin on suunniteltu.

Vaivaannuttavan älyttömältä tuntuva projekti ei meinaa saada tuulta alleen millään. Kaksi bändin jäsentä heittää pyyhkeensä kehään jo alkumetreillä, ketään ei kiinnosta ja kolikoita ei tipu edes koko kansan rahasampo Vesa Keskiseltä. Projektin vetojuhtana toimiva kitaristi munailee sen minkä kerkeää muun porukan tullessa perässä talutushihnoissa.

Kaksi vuotta kestänyt säätäminen ja pööpöily tuottaa kuitenkin tulosta, ja porukka pääsee kuin pääseenkin lopulta vuoristoon soittamaan keikkansa. Hetken kaikki on hyvin ja bändi saa varttituntinsa parrasvaloissa, mutta miltä tuntuu tehdä tyylipuhdas mahalasku, kun onnistumisen jälkeen homma menee siltikin vielä kerran perseelleen?