Elokuvat

Julien Temple

The Ecstasy of Wilko Johnson

UK 2015
92 min • englanti
K12
Teema: Rokumentti selection
20.11.2016 | klo 17.15 | Paikka: TAPIO 4 | Liput

Kitaristilegendan kuolemantuomio

Dr. Feelgoodissa maineensa luonut kitarahurjastelija Wilko Johnson kyydittiin vuonna 2012 jälleen yhden aggressiivisen keikan jälkimainingeissa sairaalaan. Tuomio oli tyly: haimasyöpä. Kitaristille langetettiin kirjaimellisesti kuolemantuomio - syövän luvattiin tehdä tehtävänsä kymmenessä kuukaudessa. Sanotaan, että kuolemaan tuomittu käy läpi luopumistyön vaiheet kieltämisestä vihaan ja suruun, mutta Wilko Johnsonille kävi päinvastoin, hän heräsi elämään.

The Ecstasy of Wilko Johnson kertoo miehestä, jonka silmät ovat ensi kertaa auenneet elämälle. Kuolema odottaa nurkan takana herkeämättä, ja tämä saa Johnsonin ymmärtämään elämän mielettömän voiman. Johnson ei pelkää kuolemaa, mutta rakastaa elämää nyt kiihkoisammin kuin koskaan ennen. Miehen valtaisa positiivisuus alkaa kuitenkin pikkuhiljaa rakoilla, ja masennuksen tunteet saapuvat yllättävästä suunnasta. Miten suhtautua elämään, joka ei välttämättä vielä lopukaan?

Omaperäisistä musiikkielokuvistaan tunnetun Julien Templen ohjaus The Ecstasy of Wilko Johnson välittää katsojille hillittömän himon elämään. Wilko Johnson on tunnettu jopa kiusallisen intensiivisistä keikoistaan, joilla armoa ei jaeta. Sama intensiteetti välittyy myös miehen suhtautumisessa edessä odottavaan kuolemaan. Pubirockin ja punkin kantaisä on vain yksinkertaisesti liian kiivas kuolemaan!

Traileri