Festarielämää

19.11.2016

Höyryävät paljut, Spinal Tap ja Finlandia

Paljut höyryävät Taitokorttelissa ja nurkan takana olevasta saunasta kulkee virta kylpemään ja takaisin. Kauppaneuvoksen kahvilan terassilla katsellaan leffoja viltteihin kääriytyneenä ja yleinen tunnelma on rauhallisen onnellinen. Festivaali on tullut huippuvaiheeseen, josta sunnuntaina voi sitten jo tasoitella ja rauhoitella takaisin normaaliin todellisuuteen.

- Me ollaan tosin vasta aloittelemassa. Nautiskellaan fiiliksestä ja seuraavasta leffasta. Spinal Tap on tehty syntymävuonnani, paljusta tavoitettu Melina kertoo ja hänen kaverinsa Anni jatkaa: 

- Ei olla ennen oltu Rokumentissa, mutta erinomaiselta ja eksoottiselta tämä vaikuttaa. Ei ole semmoinen ihan tyypillinen ilta Joensuussa. Mixteipiä odotamme myös mielenkiinnolla.

Historiaa viidettä vuotta Joensuussa opiskeleva Ville puolestaan ehti käydä paljussa jo aiemmin. Hän kertoo halunneensa varmistaa, että pääsee siellä käymään, koska Spinal Tapin aikana sen saattoi odottaa täyttyvän. Hän kertoo olevansa kolmatta tai neljättä kertaa Rokumentissa.

- Rokumentissa on parasta se yleinen fiilis. Tämä on semmoinen kiva sivuaktiviteetti sen sijaan, että mentäisiin pari päivää täyttä huutoa. On semmoinen kaupunkifestarifiilis.

Paikalle ilmestyy kuoro ja Finlandia kajahtaa puisten ja punatiilisisten rakennusten kehystämällä pihalla. Olipa nationalismista mitä mieltä tahansa, niin hetki on tavattoman kaunis.

Teksti: Pasi Huttunen

Kuva: Markus Korpi-Hallila