Elokuvat

Geremy Jasper

Patti Cake$

2017 USA
108 min • englanti. Suomenkielinen tekstitys
K16
Teema: Rokumentti selection
16.11.2017 | klo 18.00 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

Riemastuttava fiktio gangstaräpistä ja pohjattomasta uskosta unelmiin! 

Patti Cake$ on Rakkautta & Anarkiaa -festarilla riemastuttanut fiktioelokuva valkoihoisesta ganstaräppäristä. Elokuva kertoo Dumboksi haukutusta Patriciasta, joka koittaa luoda rap-uraa Patti Cake$ -nimellä. Apua ei löydy alkoholisoituneesta äidistä, mutta epätodennäköiset musiikilliset yhteistyökuviot paikallisen erakon Basterd the Antichristin ja tupakkaa polttavan mummon kanssa auttavat häntä jaksamaan unelmansa tavoittelua. 

Patti Cake$ tuo mieleen hip-hop-klassikot kuten 8 Mile ja Hustle & Flow. Musiikkivideoita ohjannut Geremy Jasper on ohjaamisen ja käsikirjoittamisen lisäksi itse säveltänyt ja sanoittanut elokuvassa kuultavat biisit, jotka Pattia huikean energisesti näyttelevä Danielle Macdonald esittää todella uskottavasti. Onkin vaikea uskoa, että kyseessä on McDonaldin ensimmäinen isompi elokuvarooli. 

Patti Cake$ on elokuva musiikin voimasta, mutta onnistuu samalla käsittelemään ulkopuolisuuden ja kulttuurisen omimisen kysymyksiä. Mutta ennen kaikkea kyseessä on hyvän mielen elokuva, joka toimii inspiraationa kaikille unelmien tavoittelijoille!

Traileri