Elokuvat

The Allins

Sami Saif

The Allins

Tanska 2017
74 min • Englanti
K18
Teema: (freak)
17.11.2017 | klo 20.45 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

HC-punkin vapahtajan epäpyhä manifesti

Jos henkisesti epävakaa fundamentalisti isä päättää kastaa sinut vaatimattomasti Jesus Christ Alliniksi, kuinka todennäköistä on, että elämäsi kulkee normaalia latua? 

GG Allin tunnetaan yhtenä aikamme kyseenalaisimpana esiintyjänä ja hc-skenen ykköshörhönä. Solistin keikat muodostuivat vaihtelevasti verestä, paskasta, yrjöstä, väkivallasta, alastomuudesta ja siitä, kuinka taidokkaasti Allin osoitti, että mikrofoni on kuin onkin lyömäsoitin. Keikat päättyivät oikeastaan poikkeuksetta poliisin tai henkilökunnan keskeytykseen tai artistin sammumiseen omien ruumiinnesteidensä keskelle. Kunniakas yritys tehdä itsemurha lavalla päättyikin yliannostukseen ja lorun loputtua antisankari haudattiin asiaankuuluvasti päällään nahkatakki ja munasuojus, Walkman korvilla ja kita täynnä huumeita. 

Kaikesta irvokkuudesta huolimatta, tai siitä johtuen, Allinia muistellaan vielä parikymmentä vuotta hänen kuolemansakin jälkeen kummallisella lämmöllä. Sami Saifin dokkari The Allins päästää ääneen Allinin sukulaiset, toverit sekä samasta puusta veistetyn lähipiirin muistelemaan arveluttavan vapahtajan persoonaa ja elämää. Henkistä kaulinta pääsee heiluttamaan esimerkiksi suorasanainen äiti Allin, joka ei voi ymmärtää miksi ihmeessä porukan pitää tulla Kanadasta asti kusemaan pojan hautakivelle?

GG Allin halusi olla friikki. Ja siinä hän toden totta onnistui. Älkää ottako mallia.

Traileri