Elokuvat

Jukka Kärkkäinen, J-P Passi

Tokasikajuttu

2017 Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska
98min • suomi
K7
Teema: Avaus- ja päätöselokuvat
19.11.2017 | klo 19.00 | Paikka: Tapio 2 | OSTA LIPPU

Suomen viimeisen punkbändin jäähyväiset

”Pertti Kurikan Nimipäivät, mikä on teidän bändin motto?” ”Me ollaan runkkareita!” Vuonna 2009 perustettu punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät tuli koko Suomelle tutuksi viimeistään vuonna 2012 valmistuneen Kovasikajuttu-dokkarin myötä. Euroopan ja maailman vuoro oli keväällä 2015, kun Pertti Kurikka, Kari Aalto, Sami Helle ja Toni Välitalo selvittivät tiensä Euroviisu-karsinnoista finaaliäänestyksiin.

Tokasikajuttu vie katsojan suoraan keskelle hektisiä viikkoja. Mukaan mahtuu riitoja, kolmiodraamaa, ystävyyttä, rakkautta, eritehuumoria ja huikeita tilanteita mediamylläkän kulisseissa. Lisäjännitettä syntyy, kun Kurikka ilmoittaa jäävänsä eläkkeelle täyttäessään 60 vuotta, mikä tarkoittaa myös yhtyeen loppua.

Katsoja saa vuoroin nauraa ja vuoroin itkeä, kun bändi soittaa itsensä tuhansien ihmisten sydämiin. Upeasti leikattu ja ohjattu Tokasikajuttu on myös Musiikkielokuva isolla M:llä: harvoin näkee näin tyylikästä kuvan ja äänen liittoa. Kiitos kaikesta, PKN!

Näytöksen avaa Pertti Kurikan synkkä alter ego Kalevi Helvetti. Vampyyriksi pukeutunut, Perkeleestä ja Saatanasta inspiraationsa ammentava kauhuherra kertoo yleisölle karmivia kummitusjuttuja. Kalevi toivottaa jokaisen katsojan – myös sinut – HELVETTIIN! 

Traileri