Elokuvat

Lili Fini Zanuck

Eric Clapton: Life in 12 Bars

2017 Iso-Britannia
135 min • englanti. Osittain englanninkielinen tekstitys
K12
Teema: Rokumentti selection
18.11.2018 | klo 12:20 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

*loppuunmyyty*

Eric Clapton - ikoni, innostaja, hauras sankari

Eric Clapton on mies, jolla on missio. The Yardbirdissä ja Creamissa aloittanut ja sittemmin maineikkaan soolouran luonut kitaristi tahtoi alusta alkaen raivata blues- ja kitaramusiikille tilaa populaarimusiikin korkeimmalta huipulta. Tässä hän myös onnistui.

Life In 12 Bars -dokumentti on mainio taltiointi matkasta, jonka Clapton on kitaran varressa kulkenut. Samalla se on karu ja koruton kuvaus päihderiippuvuuden kourissa kiemurtelevan ja suuria vastoinkäymisiä kokevan hauraan taiteilijan elämästä. Elokuva osoittaa, että kaikkein menestyneimpienkin sankarien elämänlanka voi paukkua katkeamisen rajalla kuin benjiköysi.

Life in 12 Bars on henkilökuva aikamme legendaarisimmista soitinvirtuooseista, mutta se on myös elokuva kitaransoitosta. Dokumentti osoittaa millainen voima kitaralla on, kun se osuu oikean ihmisen käpälään. Vaikka maukkaat, valtatien pituiset kitarasoolot ovat jääneet nykymusiikissa jo vilttiketjuun, on kitara silti instrumentti, jonka perimä musiikille ei tule koskaan katoamaan. Jos sähkökitara on oman aikamme viulu, on Eric Clapton viime vuosisadan Paganini!

Traileri