Elokuvat

Jonah Hill

Mid90s

2018 USA
85min • enlanti
K16
Teema: Avaus- ja päätöselokuvat
17.11.2019 | klo 19.00 | Paikka: Tapio 2 | OSTA LIPPU

Sykähdyttävä ja sotkuisen eläväinen paluu 90-luvulle

Paremmin näyttelijänä tunnetun Jonah Hillin debyytti ohjaajana on intensiivinen ja katkeransuloista nostalgiaa väreilevä paluu 90-luvulle. Los Angelesin paahtavan kesän kuumuus, isoveljen huoneessa salaa levyhyllyn penkominen ja skeittiliikkeen edustalta löydetyt kiinnostavan oloiset uudet kaverit saavat nuoren Stevien elämän päälaelleen, ja sen hän todella saa tuntea nahoissaan.

Vanhemmista tuttavuuksista koostuva porukka avaa ovia aivan uusiin maailmoihin, ja siitä alkaa sähköinen pyöritys päihteiden, skeittauksen ja tyttöjen keskellä. Elokuvaan vangittu jännite, levottomuus, turhautuneisuus ja selittämättömän suuret tunteet saavat muistamaan taas sen, miten suunnattomia mullistuksia nuoruuden kiihkeys sai sisällä aikaan.

90-luvun toivottomuuden syke, nuoruuden anteeksipyytelemätön intohimo ja hiekkaisen asfaltti-ihottuman kutina ovat onnistuttu sieppaamaan 16mm filmille niin autenttisen oloiseksi, että tietämätön voisi takuulla luulla elokuvan olevan kuvattu muutama vuosikymmen sitten. Jos aikamatka ysärille houkuttaa, on Mid90s täydellinen äkkilähtö kohteeseen!

Traileri