Elokuvat

Tonislav Hristov

Veeran maaginen elämä

2019 Suomi, Tanska, Bulgaria
87min • suomi, tanska, bulgaria. Suomen ja englanninkielinen tekstitys.
K7
Teema: Rokumentti Awareness
14.11.2019 | klo 18.45 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Tunteikas selviytymistarina lapsuuden demoneiden kahleista 

Veeran maaginen elämä kertoo 25-vuotiaasta Veerasta, joka pyrkii selättämään isänsä alkoholinkäytöstä aiheutuneet traumat. Hän käy säännöllisesti terapiassa ja pitää lisäksi huolta kehitysvammaisesta veljestään Villestä, joka myös välillä ryyppää isän kanssa. Vaikka terapia auttaa huomaa Veera, että vuosia jatkuneesta alkoholismin ja väkivallan täyteisestä lapsuudesta on todella hankala päästä yli. Veeran intohimoihin kuuluu larppaaminen eli live-roolipelaaminen, jossa hän esiintyy V-nimisenä hahmona. V pystyy asioihin, joihin Veera ei itse pysty. Veera yrittää saada myös veljensä mukaan larppaamaan. Live-roolipelaamisen avulla Veera pyrkii kohtaamaan lapsuutensa demonit ja isänsä uudelleen 14 vuoden tauon jälkeen.

Veeran maaginen tarina on tunteellinen kuvaus lapsuuden traumojen käsittelystä. Moni nuori elää käsitellen samankaltaisia asioita ilman oikeanlaisia työkaluja. Tonislav Hristovin elokuva on osoitus siitä, että traumat voidaan kohdata ja demoneiden kahleista vapautua.

**

ALISA-projekti järjestää elokuvan jälkeen avoimen keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa keskustellaan lapsuudesta vanhemman sairauden tai riippuvuuden varjossa ja sen aiheuttamista taakoista aikuisuudessa. Keskusteluun yleisön johdattelee joukko nuoria ja aikuisia kokemuspuhujia, joilla on erilaisia kokemuksia lapsuudessa tai nuoruudessa koetusta sairaudesta tai päihderiippuvuudesta perheessä. Tilaisuudessa on mukana myös teemaan perehtynyt, muun muassa Kosteusvaurioita-Kasvukertomuksia pullon juurelta-kirjastaan tunnettu, kirjailija-toimittaja Ani Kellomäki.

Tutustu ALISA-projektiin osoitteessa www.alisaprojekti.fi

Traileri