Elokuvat

James June Schneider, Paul Bishow

PUNK THE CAPITAL - Building a Sound Movement

USA 2019
88 min • englanti
K16
Teema: Rokumentti selection
19.11.2022 | klo 17:00 | Paikka: Kulttuuritehdas Siihtala | OSTA LIPPU

Vastavoima pääkaupungin byrokratialle

Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington D.C. tunnetaan hallinnon, byrokratian ja pukumiesten tyyssijana. Ehkä juuri vastavoimana kaikelle tälle tylsyydelle kaupunkiin kehittyi 1970-luvulla myös yksi kiinnostavimmista punk-skeneistä. Punk the Capital seuraa punkin rantautumista ja kehitystä Washingtonissa vuosina 1976–1983.

Aluksi punkkarit ottivat mallia englantilaisilta yhtyeiltä kuten Sex Pistolsilta ja mukana pyöri vanhemman sukupolven hippejä. Vähitellen musiikki muuttui ärhäkämmäksi ja tiedostavammaksi. Varsinkin Ronald Reaganin valinta presidentiksi vuonna 1981 loi tarpeen tuoda vaihtoehtoisia ääniä kuuluviin. Hardcore punkin kehityksessä Minor Threat oli yksi tärkeimmistä soihdunkantajista. Bändin jäsenet perustivat myös merkittävän Dischord Records -levymerkin.

Punk the Capital esittelee punkin muodonmuutosta ja uusia muotoja ennennäkemättömien kaitafilmien kautta. Tunnetuista pioneereista Minor Threatin lisäksi mukana ovat myös mm. Bad Brains ja Henry Rollins. 

Punk the Capital luo muotokuvan liikkeestä, joka määritteli musiikkigenren uudelleen ja inspiroi taidetta, etiikkaa ja politiikkaa tuleville sukupolville.

 

Traileri