Elokuvat

Author: The JT LeRoy Story

Jeff Feuerzeig

Author: The JT LeRoy Story

2016, USA
110 min • Englanti
K16
Teema: Roolileikit
20.11.2016 | klo 15.00 | Paikka: Tapio 4 | Liput

Kirjallisuusmaailman suurin huijaus?

2000-luvun alku esitteli maailmalle teinisensaatio JT LeRoyn. Prostitiuoidun äidin kohdusta ulos kömpineen tytöksi pukeutuvan ujon pojan, joka osui kultasuoneen julkaistuaan ensimmäisen kirjansa. Sen jälkeen hänet on voinut nähdä kävelemässä Cannesin punaisella matolla ja viettämässä aikaa “seurapiireissä” mm. Bonon, Courtney Loven ja Tom Waitsin kanssa. Hauska juttu JT LeRoyssä on vain se, ettei häntä oikeasti ole olemassa.

Todellisuudessa JT LeRoy on fiktiivinen hahmo, jonka Laura Albert loi anonymiteetikseen purkaakseen monimutkaista mieltään. Albert kirjoitti JT LeRoynä asioita, joita hän ei itsenään voinut kirjoittaa ja päätyi lopulta julkaisemaan kirjansa tällä nimellä. LeRoy heräsi puolivahingossa eloon, kun Lauran ystävä alkoi esittää keksittyä kirjailijaa. Ystävysten huijaus rakentui vuosien mittaan kerros kerrokselta, kunnes lopulta homma levisi aivan käsiin ja kulissi tuli rämisten alas.

Elokuva kertoo todella kummallisen, oudon ja eritoten todella mahtavan tarinan, jonka älyttömyys on kiehtovaa. JT LeRoyn tarina herättää ajatuksia siitä, missä raja todellisuuden ja fiktion välillä menee, kun puhe on identiteetistä. Miksi taide ei voisi olla aitoa ja vilpitöntä, vaikka tekijällä ei olisi kasvoja tai sosiaaliturvatunnusta?

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Traileri