Elokuvat

Christy Garland: Cheer Up

Christy Garland

Cheer Up

2016 Kanada, Suomi
86 min • Englanti, suomi. Englanninkielinen tekstitys
S
Teema: Roolileikit
18.11.2016 | klo 17.00 | Paikka: Tapio 3 | Liput

Tarina maailman surumielisimmästä cheerleading-joukkueesta

Kun kanadalaisohjaaja Christy Garland kuuli muutama vuosi sitten, että cheerleadingia harrastetaan myös Suomessa, hänen mieleensä nousi kysymys: miten yltiöpositiivinen amerikkalaislaji istuu suomalaiseen melankoliseen mielenmaisemaan? Dokumenttielokuvassa seurataan rovaniemeläistä Arctic Circle Spirit Ice Queens -joukkuetta. Joukkueen päävalmentaja Miia ihannoi Amerikan isosiskojen ja -veljien omistautumista ja haluaa puskea joukkueensa ykköseksi, mutta toistaiseksi Arctic Circle Spirit on jäänyt jumbosijoille. Harjoituksissa nähdään jenkkioptimismin sijaan vakavia kasvoja, eikä vereltä ja kyyneliltä vältytä.

Joukkueen kehnon menestyksen lisäksi cheerleadereilla itsellään tuntuu maailma kaatuvan niskaan. Patricia kipuilee äitinsä kuoleman ja isänsä uusperheen kanssa. Aino on jättämässä joukkueen löytääkseen itsensä. Nuorten naisten elämä piirtyy valkokankaalle koskettavan tarkkana. Uhmakkuuden ja välinpitämättömän ulkokuoren alla kuohuvat teini-iän herkkyys ja tarve tulla hyväksytyksi.

Garlandin elokuva on yhtä aikaa surkuhupaisa ja koskettava realistisuudessaan. Samalla se on myös lämmin ja kunnioittava katsaus nuorten naisten elämään, jossa voittoa tärkeämpää ovat joukkue ja toveruus.

 

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Traileri