Elokuvat

Jennifer Peedom

Mountain

2017 Australia
74 min • Englanti, ei tekstityksiä.
K7
Teema: (freak)
17.11.2017 | klo 19.15 | Paikka: Tapio 3

* loppuunmyyty*

Mountain on kokemus, jonka jälkeen poistut elokuvasalista vapisevin jaloin. 

Mountain on häikäisevän vaikuttava elokuva vuorista ja vuorikiipeilystä. Mestarilliset ilmakuvat yhdistyvät Australian kamariorkesterin esittämään dramaattiseen musiikkiin ja vaikutelma huipentuu näyttelijä Willem Dafoen kertomalla ääniraidalla. 

Sherpa-elokuvallaan sykähdyttäneen Jennifer Peedomin Mountain kertoo päällisin puolin ihmisen suhteesta ikiaikaisiin vuoriin, mutta todellisena ytimenä ovat yksilöt, joille mikään ei ole tarpeeksi extremeä. Hengenvaarallisille huipuille otetaan mukaan lumilaudat ja maastopyörät ja viikatemiestä väistellään mitä mielipuolisimmin tavoin. Henkeäsalpaavat maisemat ovat jotakin niin kaunista, että pelkokin unohtuu ja tuntee todella elävänsä.

Korkeanpaikankammoisten painajaiskuvastosta repäistyä elokuvaa katsoessa huomaa tarkkailevansa omia ja vieressä istuvien reaktioita. Hengitys tihenee, jalat käyvät levottomiksi, välillä tekisi mieli katsella muualle. On kuitenkin helpotus huomata, että kokemus on kollektiivisesti kuumottava. Mountain on dokumenttielokuva, jota katsoessa tulee hiki, ja salista poistuessa tekisi mieli suudella lattiaa.

Ennen ja jälkeen kiipeilyleffaspektaakkelia on mahdollista jututtaa paikallisen urheiluseura Karelian Kiipeilijöiden jäsenistöä. Seura-aktiivit kertovat seuran toiminnasta, lähialueen kiipeilymahdollisuuksista ja esittelevät kiipeilykalustoa kiinnostuneille. Tervetuloa tarinalle!

Traileri