Elokuvat

Tarik Hodzic

Scream for me Sarajevo!

2016 Bosnia and Herzegovina
95 min • englanti, bosnia. Englanninkielinen tekstitys
K16
Teema: Rokumentti selection
19.11.2017 | klo 15.10 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Hämmästyttävä tarina siitä, kuinka edes epätoivoisin sotatila ei estä Bruce Dickinsonin uljasta mylvintää

Vuonna 1992 muslimit, ortodoksit ja kristityt asuivat Sarajevossa sopuisasti naapureina. Yhtäkkiä kaikki muuttui. Kesken rauhallisen illan, pizzauunien loimottaessa herkkuja, alkoi ammunta. Rähinän ajateltiin kestävän vain hetken, mutta konfliktista seurasikin neljän vuoden painajainen. Sarajevo piiritys kesti 1425 päivää, lähes 12 000 ihmistä kuoli ja ajanjakso muutti kaupunkilaisten elämän täysin. 

Sarajevon asukkaat yrittivät elää tarkka-ampujien tähtäimen alla niin normaalia elämää kuin mahdollista. Vuonna 1994, sodan ja etnisten puhdistusten kaaoksessa, kaksi YK:n viranomaista päätti luoda positiivista henkeä kaupunkiin ja järjestää keskellä piiritettyä Sarajevoa itsensä Bruce Dickinsonin keikan. Operaatio oli tuomittu epäonnistumaan. 

Tarik Hodzicin vaikuttava Scream for Me Sarajevo on dokumenttielokuva rohkeista ihmisistä, inhimillisestä hädästä ja musiikin toivoa antavasta voimasta. Elokuva näyttää piirityksen kauhun ja raakuuden, mutta on samalla kertomus lannistumattomasta uskosta ja toivosta suurimman hädän keskellä.

Traileri