Elokuvat

Penelope Spheeris

The Decline of the Western Civilization Part II: The Metal Years

1989 USA
93 min • englanti
K12
Teema: Rokumentti selection
18.11.2017 | klo 18.00 | Paikka: Tapio 4

*loppuunmyyty*

Must see -tukkametalliklassikko valkokankaalla! 

Ozzy, Kiss, Aerosmith, W.A.S.P., Poison, Alice Cooper, Motörhead, Megadeth… Penelope Spheerisin elokuva on kuin 80-luvun metalliskenen ”kuka kukin on” -teos. The Decline of The Western Civilization on klassikoksi kohonnut elokuvatrilogia, jonka kakkososa The Metal Years on kolmikon puhutuin ja kohutuin. Harvoin valkokankailla nähtävä elokuva kuuluu kaikkien musadokkareista kiinnostuneiden ja 80-luvun metallia fanittavien must see -listalle.

Elokuvissaan Spheeris kuvasi Los Angelesin musiikkiskenen kautta länsimaisen kulttuurin rappiota. The Metal Years sijoittuu 80-luvun loppuun, jolloin tukkametalli eli viimeisiä suuruuden hetkiään. Spheerisin kamera kiertää uima-altailla, tähtien kotona ja takahuoneissa esittäen alkoholisoituneet ja turvonneet supertähdet juuri sellaisina kuin he arjessaan elivät. Ohjaaja pääsee hyvin lähelle kuvattaviaan ja jälki on armotonta. 

Kolmekymmentä vuotta valmistumisensa jälkeen The Metal Years on riemastuttavan nostalgista katsottavaa useiden klassikkokohtaustensa ansiosta. Samalla se muistuttaa menestyksennälkäisen musiikkiteollisuuden arvojen tekopyhyydestä ja tyhjyydestä – teema, joka ei ole kadonnut vuosikymmenissä mihinkään. Sex, drugs and rock’n’roll – kiteytettynä 93 minuuttiin!

Traileri