Elokuvat

Aino Suni

Ei koskaan enää

2018 Suomi
68min • suomi. Englanninkielinen tekstitys
K16
Teema: Toivo/ttomuus
15.11.2018 | klo 19:00 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Ei koskaan enää on yksi kaikkien aikojen pysäyttävimmistä kotimaisista rap-elokuvista. Leffassa katsoja tipahtaa kaninkoloon, jonka pohjalla eivät odota leivokset ja kirkkaat sateenkaaren värit, vaan vastassa ovat kovat huumeet, rikollisuus ja väkivalta. 

Ei koskaan enää kertoo gangstarap-artisti Linda Roineesta, joka tunnetaan paremmin nimellä Mercedes Bentso. Dokumentti paneutuu Lindan uran taustoihin ja etenkin siihen, kuinka ihmisen käy, kun raaka pahoinpitely vie kasvokkain kuoleman kanssa vain 16-vuotiaana. On päästävä pois, mutta toivoa ei voi menettää. 

Rankoista väkivaltakokemuksista ja subukoukusta irti päässyt Linda huomaa pian paenneensa yhdestä machokulttuurista toiseen: hiphop-skene on mieheyden viimeisiä linnakkeita. Naisen osa on yhä vain vikistä kertosäettä tai olla lyriikoiden kullia imevä huora. Mercedes Bentso aikoo muuttaa tämän. Bentson brutaalin raaoissa lyriikoissa käsitelläänkin muun muassa alistettujen naisten asemaa ja Lindan kokemuksia väkivallan maailmasta. Ei koskaan enää seuraa Mercedes Bentson esikoisalbumin kivikkoisia syntyvaiheita, Lindan rakastumista vankilassa murhasta istuvaan mieheen ja sitä, miten paljon voimaa lähtemättömien nuoruuden jälkien kanssa itsensä hyväksyminen vaatii.

Elokuvan jälkeen keskustelemassa Linda-Maria Roine, ohjaaja Aino Suni, sekä Naisten Linjan Katja Orpana ja Rikosuhripäivystyksen henkilökuntaa.

Traileri