Elokuvat

Arto Halonen

Takaisin Valoon

2018 Suomi
81min • suomenkielinen. Englanninkielinen tekstitys
K12
Teema: Toivo/ttomuus
17.11.2018 | klo 20:15 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

Kaapatun suomalaisnaisen uskomaton selviytymistarina

Palkitun ohjaajan Arto Halosen tuore dokumenttielokuva Takaisin Valoon kertoo 25-vuotiaan, ihmiskaappauksen uhriksi joutuneen Marissan tarinan. Marissa joutuu käymään läpi uskomattoman taistelun pysyäkseen hengissä, selviytyäkseen turvaan ja lopulta säilyttääkseen ihmisyytensä. Raastavista olosuhteista ja kauheasta kohtalostaan huolimatta hän ei luovuta tärkeintään. ”Vaikka vapauteni vietiin, ei kukaan pystynyt rikkomaan sieluani”, Marissa toteaa.

Dokumentin ja fiktion välillä liikkuva Takaisin Valoon kertoo ihmiskaappausten hämärästä maailmasta, sekä selvinneiden raskaasta prosessista koota minuutensa uudelleen. Tuen ja ajan myötä myös Marissa on voinut antaa anteeksi ja päässyt takaisin valoon päästämällä irti vihasta ja katkeruudesta. Marissan tarinan lisäksi Halosen elokuva kertoo myös ihmisyyden peruspilareista ja toivon säilymisestä myös kaikkein toivottomimmilla hetkillä.

Elokuvan jälkeen ohjaaja Arto Halonen sekä Rikosuhripäivystyksen aluejohtaja Jaana Rossinen kertovat lisää elokuvassa käsiteltävän ihmiskaappauksen ja ihmiskaupan taustoista sekä mekanismeista.

Traileri