Elokuvat

Travis Beard

RocKabul

2018 Australia, Afganistan, Intia, Turkki, Bosnia & Herzegovina
86min • englanti, dari, ranska, pashtun. Englanninkielinen tekstitys
K12
Teema: Rokumentti selection
16.11.2018 | klo 16:40 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

Afganistanin urheat metallisoturit

Afganistanissa rockmusiikki on todellista kapinaa. Kuuluminen metallibändiin ei ole fiksuimpia harrastuksia konservatiivisessa yhteiskunnassa, jossa jo pitkähiuksinen mies aiheuttaa epäilyksiä. Millaista musiikkikulttuuria voi ylipäätään syntyä maassa, josta iso osa luovista nuorista muuttaa ulkomaille? RocKabul kertoo tarinan Afganistanin urheista metallisotureista.

District Unknown on Kabulin ainoa metallibändi. Yhtyeen alkutaipaleella tärkeintä on musiikin välittämä energia. Treeneissä soiton vireessä pysyminenkin on toissijaista. Australialainen toimittaja Travis Beard seuraa yhtyettä kaoottisista kellaritreeneistä keikkalavoille ja ihmisten tietoisuuteen. Bändi kerää huomiota ulkomaalaisissa medioissa ja sitä haastatellaan jopa Rolling Stones -lehden sivuille. Samalla bändin jäsenet asettavat itsensä vaaraan kotimaassaan paljastaessaan identiteettinsä.

RocKabul on kertomus musiikin vallankumouksellisesta voimasta, jonka avulla kellareista päivänvaloon astuvat metallimuusikot pyrkivät parantamaan kotimaansa lohdutonta tilannetta. Ja samalla vaivalla käännyttämään mahdollisimman moni kanssa-asukas rakastamaan rock 'n' rollia!

Traileri