Elokuvat

Doug Robert Brown

Slave to the Grind - a Film about Grindcore

2018 Kanada, Australia, Suomi, Japani, Ruotsi, USA, Iso-Britannia
100 min • englanti
K12
Teema: Rokumentti selection
17.11.2018 | klo 19:15 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

Sukellus grindcoren äärikaahaavaan ja tabuja pilkkovaan maailmaan

Slave to the Grind on kattava läpikelaus grindcore-tyylisuunnan historiasta. Metallin ja hardcoren epäpyhänä jälkeläisenä syntynyt mutantti tunnetaan äärettömän nopeana ja paikoin kaoottisenakin musiikin alalajina, jonka seuraajat muodostavat oman, syvällä undergroundissa elävän heimonsa.

Slave to the Grind vie haastattelujen ja arkistopätkien kautta genren syntysijoille, mutta antaa tilaa myös uusille sukupolville. 1980-luvun pioneerien joukosta ääneen pääsevät muun muassa hurmeinen Repulsion, poliittisesti kantaaottava Napalm Death, maailman kyseenalaisimman yhtyeen titteliä (syystäkin) kantava Anal Cunt sekä Anthraxista, Nuclear Assaultista ja Brutal Truthista tuttu monitoimimies Dan Lilker.

Genren nykytilaa valottavat muun muassa kitarakokeilija-monitoimisekoilija Scott Hull, kanadalainen Fuck The Facts ja grindcoren uusille poluille vienyt Discordance Axis. Haastatteluissa esille pääsee myös suomalaislegenda Rotten Sound ja jopa Joensuu vilahtaa elokuvassa.

Slave to the Grind on kattava dokumentti genrestä, joka nousi nuorten muusikoiden vimmasta ja vilahti jopa suuren yleisön tietoisuudessa, kunnes löysi paikkansa äärimusiikin undergroundissa. Elokuva osoittaa, kuinka grindcoren henki elää yhäkin vahvana ja intohimoisena, ilman minkäänlaista halukkuutta kompromisseihin.

Traileri