Tunnelmat

19.11.2023

Poppareiden tunnustuspalkinto Veilalle!

Joensuun Popmuusikot ry:n rahaston jakama Hyvä tyypit! -tunnustuspalkinto 2023 myönnetään tuoreelle joensuulaislähtöiselle yhteiskanteleyhtye Veilalalle!

Palkinto jaettiin Joensuussa järjestetyllä Rokumentti-elokuvafestivaalilla. Hyvä tyypit on Popmuusikoiden rahaston tunnustuspalkinto, joka myönnetään ansioituneelle pohjoiskarjalaiselle yhtyeelle. Hyvä tyypit -palkinto jaettiin nyt kahdettatoista kertaa.

Rahastotoimikunta oli sitä mieltä, että tulevaisuutta ajatellen innovaatiovoimaa ja relevanttiutta on Veilaan pakattu:

”Veila on jotakin aivan muuta – ajanhermoista musiikkia turboahdetulla kansallissoittimella musisoituna pop-folkisti. Veila sovittaa tämän hetken kuuminta populaarimusiikkia neljän hengen käsissä sointuvalle yhteissoittokanteleelle ja yhtä moniääniselle laulutulkinnalle samanaikaisesti harvinaislaatuisen taiturimaisesti. Uskomattoman uniikki tulokulma niin kanteleen kuin lauluyhtyeen avujen innovointiin ja yhdistelyyn tarjoaa lopputuloksesta kuulijalle täysin omansa, meditatiivisen intiimin kuuntelukokemuksen.

Vasta vajaat pari vuotta sitten perustettu yhtye kiertää nyt jo ahkerasti ympäri Suomea vana ihastuksesta auki loksahtaneita leukoja perässään. Vielä maltilliselle määrälle kilometrejä mahtuu jo muiden muassa täysille saleille soitettuja klubikeikkoja sekä esiintyminen Ilosaarirockin Loungessa. Konseptilla on uniikkiutensa ja talenttinsa ansiosta nähdäksemme edellytykset jopa kansainväliseen menestykseen, kunhan vyölle saadaan myös omaa materiaalia cover-sovitusten rinnalle.  Näin nerokas silta perinteisen ja modernin välille on epätyypillisen osuva isku naulankantaan kulttuurin edistämistä ajavan Hyvä tyypit! -palkinnon saajaksi.”

Veila sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi studioaikaa Lehmossa sijaitsevasta SF-Sound studiosta. Lisäksi ravintola Kerubi lupaa järjestää yhtyeelle keikkatilaisuuden vuoden 2024 aikana.

Joensuun Popmuusikot ry on vuonna 1971 perustettu voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys. Yhdistyksen päämäärä on edistää ja tukea popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa. Yhdistys tunnetaan erityisesti Ilosaarirock- ja Rokumentti-festivaalien järjestäjänä.