Elokuvat

Shaun M. Colón

A Fat Wreck: The Punk-umentary

USA 2016
88 min • englanti
K12
Teema: Rokumentti selection
19.11.2016 | klo 21.00 | Paikka: TAPIO 4 | Liput

 

Jo 25 vuotta turboahdettua punkmentaliteettia

Kun Fat Wreck Chords perustettiin, ei sitä tehty siksi, että byrokratiassa vellovat isot pamput voisivat puvut päällä, peukalo perseessä ja dollarin kuvat silmissä raapia rahaa artistiensa kustannuksella. Ei todellakaan. Fat Wreck Chords on NOFX:ista tutun “Fat” Mike Brukettin perustama levylafka, jonka periaatteena on alusta asti ollut toimia muusikolta muusikolle.

Läpi aikojen Fat Wreck Chordsin ominaispiirteenä onkin pidetty sitä, miten systeemin ulkopuolella toimiva itsenäinen yhtiö on ehkä mennyt perse edellä puuhun, mutta pitänyt artisteista huolta kuin omasta perheestä. Lafka tunnetaan erityisesti siitä, ettei se tee bändien kanssa pidempiä kuin yhden levyn sopimuksia, jotta artisteilla säilyisi valinnanvapaus.

Huikean määrän huomiota maailmalla saanut dokumentti on hauska ja omalaatuisesti toteutettu elokuva tästä levybisneksen mustasta lampaasta. Vai kuinka monessa dokkarissa olet törmännyt ajoittain puhuvia päitä korvaaviin käsinukkeihin, jotka on valmistettu pelkästään elokuvaa varten?

Colónin elokuva profiloi taidokkaasti pääpiru läski-Miken ja Fat Wreck Chordsin bändirepertuaarin, johon kuuluu mm. Against Me!, No Use For Name ja kesällä Ilosaarirockissakin nähty Propagandhi.

 

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Traileri