Elokuvat

Jim Jarmusch

Gimme Danger

USA 2016
108 • englanti
K12
Teema: Avaus- ja päätöselokuvat
16.11.2016 | klo 19.00 | Paikka: TAPIO 1 | Liput

Avauselokuvana tarjoamme maailman parhaimman rockbändin tarinan

Musiikkia ja elokuvia seuraavan kansan parissa kävi kohahdus, kun tieto tuli julki: kulttiohjaaja Jim Jarmusch tekee elokuvan The Stoogesista! Pitkän epätietoisen odottelun jälkeen elokuva sai viimein ensi-iltansa Cannesissa, jonka jälkeen leffa on kiertänyt syksyn ajan valikoiduilla elokuvafestivaaleilla. Nyt on Rokumentin vuoro.

Miksi Gimme Danger on elokuva, joka herätti kiihkoa jo ensimmäisistä huhuista alkaen? Annapas kun kerrotaan. The Stooges on maailman paras rockbändi, jonka vaikutus myöhempään musiikin kehitykseen on ollut valtava. Iggy Pop on ainut elävä rockjumala. Tänä vuonna eletään punkin juhlavuotta ja harva artisti on vaikuttanut punkiin niin paljon kuin Iggy Pop ja The Stooges. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Gimme Dangerin on ohjannut Jim Jarmusch, jonka kannukset omapäisenä elokuvantekijänä ovat mittaamattomat. On sanomattakin selvää, että edessämme on musiikkielokuvan vuoden tapaus.

Jarmusch on Iggy Popin läheinen ystävä ja hänellä on elokuvaa tehdessään ollu käytössä laaja arkisto, jotka näkyvät lopputuloksessa positiivisesti. Jarmusch kertoo The Stoogesin tarinan Ann Arborin alkuajoista Detroit-skenen huumehuuruisiin vuosiin, jolloin bändi sai vaarallisen maineensa, jatkaen aina Iggyn soolouraan ja vuoden 2003 comebackiin.

Mikäli et tunne The Stoogesia ennalta, nyt on korkea aika ottaa selvä. Jos tunnet, tiedät että tässä näytöksessä sinun on oltava!

Traileri