Elokuvat

Fredrik Horn Akselsen, Christian Falch

Blackhearts

Norway 2016
83 min • Greek, Spanish, Norwegian, English, Farsi. English subtitles
K16
Teema: Rokumentti selection
17.11.2016 | klo 21.45 | Paikka: TAPIO 3 | Liput

Matka mustan metallin ytimeen

Blackhearts seuraa kolmen hardcore black metal -fanin matkaa kohti Norjaa ja genren alkukehtoa. Kreikkalaisen Naer Mataron -yhtyeen basisti ja johtohahmo Kaiadas on samalla myös äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen kansanedustaja. Kolumbialainen Héctor on valmis myymään sielunsa Saatanalle saadakseen viisumin Norjaan. Iranilainen Sina soittaa black metallia oman ja perheensä turvallisuuden uhalla. Omien sanojensa mukaan hän on maansa ainoa black metal -muusikko.

Norja näyttäytyy kolmikolle kaiken alkuna ja maana, jossa bläkkis soi puhtaimmillaan. Kun epäpyhiinvaeltajat saapuvat luvattuun maahan, fantasiat ja todellisuus kohtaavat.

Norjalaisen black metallin keskeiset henkilöt Vegar ja Arnt, joiden bändihistoriaan kuuluvat mm. yhtyeet Gorgoroth, Satyricon ja Keep of Kalessin, pohtivat mustan metallin mahtivuosia ja omaa muutostaan vuosien saatossa. Monien kohdalla nuoruuden raivoisa luomisvimma ja auktoriteettien vastustaminen ovat tehneet tilaa perhe-elämälle ja arkisemmille harrastuksille.

Blackhearts tarkastelee kiehtovalla tavalla black metallin historiaa ja vaikutusta faneihin, huumoria ja asennetta unohtamatta!

 

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Traileri