Elokuvat

Stephen Kijak

We Are X

USA, Japan 2016
92 min • English, Japanese. English subtitles
K16
Teema: Rokumentti selection
17.11.2016 | klo 18.00 | Paikka: TAPIO 4 | Liput

Palkittu dokumenttielokuva Japanin suurimmasta ja ehdottomasti kauneimmasta yhtyeestä

“If those guys were born in America, they might be the biggest band in the world.” Näin julistaa Gene Simmons Japanin suurimmasta metalliyhtyeestä ja visual kei -pioneeri X Japanista. 80-luvulla konservatiivisessa kotimaassaan raja-aidat nurin ajanut yhtye on myynyt uransa aikana yli 30 miljoonaa äänitettä ja täyttänyt Tokyo Domen useammin kuin itse Michael Jackson. Siltikään useimmat meistä eivät ole koskaan kuulleet edes yhtyeen nimeä.

Kuvittele, jos Iron Maiden, Marilyn Manson ja alkuaikojen Hanoi Rocks pistettäisiin mehulinkoon - sitä on X Japan. Elokuva tarjoilee yleisölleen tämän japanilaisjärkäleen ilmiömäisen tarinan suoraan kultatarjottimelta. Valokeilaan pääsee erityisesti yhtyeen keulahahmona tunnettu rumpali Yoshiki, joka uhraa esiintymisille jopa oman kehonsa. Useita kertoja soittaessa loukkaantuneelle rumpalille dramaattinen kaatuminen lavalle ei ole showta, vaan hengissä selviytymistä. Fyysisten koettelemusten lisäksi bändiä on varjostanut monenlaiset muut vitsaukset aina bändin jäsenten kuolemasta kulttiin, joka aivopesi laulajan jättämään yhtyeensä.

Maailman parhaimpiin musiikkielokuvaohjaajiin kuuluva Stephen Kijak on onnistunut vangitsemaan elokuvaansa bändin värikkään preesensin, uskomattoman historian ja lähestyvään Madison Square Gardenin paluukonserttiin valmistautumisen kiinnostavalla ja rehellisellä tavalla. Genren tai musiikin ei tarvitse kiinnostaa ollenkaan, sillä tämän bändin tarinassa itsessään on takuulla tarpeeksi perustetta elokuvan katsomiselle.

Traileri